Nieuwe perspectieven: Jaarverslag van DACHSER en Terre des Hommes

Al bijna twintig jaar ondersteunt DACHSER de kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes bij het bieden van nieuwe kansen en toekomstperspectieven aan kansarme kinderen en jongeren. Het nieuwe jaarverslag geeft een overzicht van de wereldwijde projecten.

Perspectieven bieden - DACHSER en Terre des Hommes

Eind 2004 veroorzaakte de verwoestende tsunami, die volgde op een aardbeving in de Indische Oceaan, ongekende verwoestingen, vooral in Thailand en India. De internationale hulp en bereidwilligheid om te doneren was op dat moment overweldigend, gezien de grote nood en de vele slachtoffers. In deze situatie vroegen Terre des Hommes en DACHSER zich wel af: Wat gebeurt er met India en de kinderen en gezinnen die getroffen zijn door armoede en gebrek aan vooruitzichten als de noodhulp op is en de ellende uit de krantenkoppen verdwijnt? Een antwoord hierop was de oprichting van langdurige projecten in gebieden die bijzonder getroffen zijn door armoede met een focus op onderwijs, kinder- en vrouwenrechten en duurzaamheid. Terre des Hommes en DACHSER volgen dit pad nog steeds en hebben hun samenwerking in de loop der jaren uitgebreid - in Zuid-Azië, zuidelijk Afrika, Latijns-Amerika en, sinds 2022, in het door oorlog getroffen Oekraïne.

Jaarverslag 2023

De steun van DACHSER is gericht op de lange termijn en er worden voortdurend nieuwe projecten en initiatieven toegevoegd en uitgevoerd door lokale projectpartners ter plaatse. Inzichten in hun voortgang en successen zijn te vinden in het huidige jaarverslag, dat u hier kunt downloaden.

Jaarverslag 2023 PDF (1,85 MB)
DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Chloé Bracaval