Golden Week 2024 in China

Van 1 tot 7 oktober 2024 zijn de meeste bedrijven en fabrieken in China gesloten voor de viering van de Golden Week. Als een van de belangrijkste economieën ter wereld kan deze langere sluitingsperiode grote gevolgen hebben voor internationale supply chains. Het is daarom belangrijk om u nu al voor te bereiden om mogelijke verstoringen tot een minimum te beperken.

Wat is de Golden Week?

De Golden Week is een zevendaagse nationale feestdag in China ter ere van de oprichting van de Volksrepubliek China. De Golden Week duurt van 1 tot 7 oktober 2024 en in die periode gaan veel Chinezen op reis of op familiebezoek. Net als veel andere bedrijven is DACHSER in China ook gesloten tijdens de Golden Week en hervat de normale activiteiten weer op 8 oktober 2024.

Wat gebeurt er tijdens de Golden Week?

De meeste bedrijven en fabrieken zijn in die week gesloten, waardoor de productie stil komt te liggen. Vliegvelden en havens blijven operationeel, maar werken met minder mensen vanwege het lagere productievolume van de fabrieken. Normaal gesproken zijn overheidsinstellingen zoals douanekantoren ook gesloten van 1 tot 3 oktober 2024.

Aangezien China, een van 's werelds grootste economieën en productielanden, een hele week stil zal liggen en fabrieken mogelijk niet meteen op volle capaciteit zullen draaien na de Golden Week, kan de daling van het productievolume gevolgen hebben voor de wereldwijde supply chains.

Hoe kunt u de impact van de Golden Week beperken?

Om mogelijke onderbrekingen in uw supply chain tijdens de Golden Week te beperken, adviseren we u de volgende stappen:

Licht uw leveranciers en klanten tijdig in en maak afspraken over voldoende voorraad en om aan de verwachtingen te voldoen

Bespreek uw planning met uw contactpersoon bij DACHSER en stel een nauwkeurige langetermijnprognose op van uw zendingen. Zo kunnen we u de meest geschikte oplossing bieden die past binnen uw budget en planning.

Boek uw zendingen eerder en let op de sluitingsdata.

Voor zeevracht wordt aanbevolen om 4-6 weken voor het begin van de vakantie te boeken

Voor luchtvracht wordt aanbevolen om 1-2 weken voor het begin van de vakantie te boeken

Als u vragen heeft, neem dan contact op met uw lokale contactpersoon bij DACHSER, die helpt u graag verder.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Pascal Schroeder