De kracht van broers bij DACHSER

DACHSER is een echt familiebedrijf. De bedrijfscultuur vormt het gezicht van DACHSER en versterkt de verbondenheid binnen een internationaal netwerk van mensen die dagelijks nauw met elkaar samenwerken. Hoe dit er in de praktijk uitziet en welke bijzonderheden dit met zich meebrengt, vertellen de vier duo’s broers Roy & Rico, Martin & Marian, Philipp & Alexander en Daniel & Joachim van de vestiging in Grevenmacher.

De vier paar broers bij DACHSER Luxemburg

Bij het zoeken naar een baan gaan mensen vaak af op tips van vrienden, kennissen of familieleden. Persoonlijke ervaringen en positieve gebeurtenissen, gebaseerd op feiten, zijn over het algemeen de meest betrouwbare criteria voor het kiezen van producten, diensten of het beoordelen van het imago van een bedrijf. Het is dus niet zo vreemd dat de broers elkaar hebben aangemoedigd op basis van hun persoonlijke ervaringen, te solliciteren bij DACHSER, een familiebedrijf dat zich onderscheidt door zijn teamgeest en samenhorigheid.

De speciale kenmerken van een familiebedrijf

De broers Roy en Rico zijn het erover eens dat een familiaire werksfeer op de werkvloer een grote meerwaarde is: "Collega's behandelen elkaar als gelijken en er heerst een ontspannen en aangename werksfeer." Martin en Marian zijn het hiermee eens: "Medewerkers en management zijn een duidelijk voorbeeld van de missie en waarden van DACHSER als het gaat om de omgang met elkaar. Je voelt je gehoord en gewaardeerd en wordt zowel professioneel als privé gesteund." Het feit dat Roy en Martin al meer dan 10 jaar bij het bedrijf werken, geeft wel aan dat ze zich allebei thuis voelen in het familiebedrijf.

Op de vraag of er uitdagingen zijn om als familie in hetzelfde bedrijf te werken, zeggen Philipp en Alexander dat ze het als een voordeel zien: "We kennen en begrijpen elkaar heel goed, alles is bespreekbaar, ook als het om kritiek gaat. Zoals in elke goede familie hoort dat er gewoon bij." Ook Daniel en Joachim, die op dezelfde afdeling werken maar verschillende functies hebben, waarderen het enorm om in hetzelfde bedrijf te werken: "De informele gesprekken en het persoonlijke vertrouwen zijn absoluut een welkome afwisseling in de soms stressvolle werkdag."

Roy en Rico zien elkaar elke dag, aangezien ze zelfs in dezelfde ploeg werken, waarvan Roy teamleider is. Rico herinnert zich: "In het begin vond ik het een beetje vreemd dat mijn broer mijn leidinggevende is. Ik merkte al meteen dat er binnen het bedrijf, en ook in onze ploeg, een heel informele en collegiale sfeer heerst. Hierdoor kon ik meteen wennen aan de nieuwe situatie en kan ik er nu heel goed mee omgaan." Allebei weten ze hoe belangrijk het is om op de werkvloer professioneel met elkaar om te gaan, maar dat dezelfde regels ook gelden voor andere collega's. Beiden willen ze actief bijdragen aan het succes van het bedrijf, ongeacht de familiebanden.

Hetzelfde geldt voor de broers Martin en Marian, die verantwoordelijk zijn voor verschillende gebieden binnen het bedrijf. Deze combinatie is voor beiden erg interessant, omdat ze hun verschillende taken ook tijdens de lunchpauze kunnen bespreken. Ze waarderen allebei de open omgang en uitwisseling met alle collega’s en zijn ervan overtuigd dat mensen centraal staan bij DACHSER.

De twee planners Philipp en Alexander praten graag over hun werkdag aan het einde van de dag. Omdat ze vaak verschillende diensten draaien, helpt dit hen om de dag af te sluiten. De twee broers kunnen werk en privé goed scheiden, maar Philipp weet dat hij altijd op Alexander kan rekenen, zowel als broer als collega.

Tijdens de opleiding die Daniel volgde in de vestiging in Grevenmacher, kreeg hij al de kans om samen te werken op de planningsafdeling, waar Joachim zijn carrière begon. Toen al waardeerden ze het allebei dat ze buiten werktijd ideeën konden uitwisselen. Tegenwoordig werken ze samen op de afdeling Sales en zien ze het als een voordeel dat ze elkaars eigenschappen goed kennen en daar goed mee om kunnen gaan.

Alle broers zijn het erover eens dat het vertrouwen, de familiaire samenhorigheid en de respectvolle samenwerking DACHSER tot iets heel bijzonders maken. Dat DACHSER letterlijk een familiebedrijf is, bewijzen niet alleen de acht broers. De filosofie van een familiebedrijf wordt hier geleefd, waarbij iedereen dezelfde doelen en waarden nastreeft. Van een ondersteunende werkomgeving tot mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei, de relaties die binnen het bedrijf worden opgebouwd reiken veel verder dan de grenzen van de werkplek. Een sterk WIJ-gevoel dat door alle afdelingen wordt nageleefd, gekenmerkt door een cultuur waarin de mens centraal staat, maakt DACHSER als familiebedrijf uniek.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Pascal Schroeder