DACHSER rondt overname van Brummer af 

Integratie in het Europese Food Logistics netwerk begint

De Duits-Oostenrijkse Brummer Group is nu volledig eigendom van DACHSER en is onderdeel geworden van DACHSER's Europese netwerk voor transport en opslag van temperatuur gecontroleerde voedingsmiddelen. Dit markeert het begin van de volledige integratie van Brummer in het netwerk van DACHSER. Klanten zullen profiteren van de uniforme kwaliteitsnormen.  

De Duits-Oostenrijkse Brummer Group is nu volledig eigendom van DACHSER. Foto: DACHSER
De Duits-Oostenrijkse Brummer Group is nu volledig eigendom van DACHSER. Foto: DACHSER

In april kondigde DACHSER aan dat het van plan was Brummer, een van de grootste dienstverleners in Centraal-Europa op het gebied van voedsellogistiek, over te nemen om zijn eigen Europese netwerk voor voedsellogistiek uit te breiden naar Oostenrijk en aangrenzende landen. Na groen licht van de Duitse en Oostenrijkse mededingingsautoriteiten is de overname nu afgerond en kan er worden begonnen met de integratie van Brummer in het netwerk van DACHSER. De overname betreft alle operationele logistieke activiteiten van de Brummer Group. 

Als een efficiënte full-service logistieke dienstverlener is Brummer gespecialiseerd in transport, warehousing en contractlogistieke diensten voor voedingsmiddelen, inclusief bevroren voedingsmiddelen onder de -18 graden Celsius, in de regio Zuid-Duitsland en Oostenrijk. “Samen met onze recente overnames van Müller Fresh Food Logistics in Nederland en Frigoscandia in Noord-Europa, versterkt onze overname van Brummer onze positie als voedsellogistiek bedrijf in Europa,” zegt Burkhard Eling, CEO van DACHSER.  

Het afronden van deze overname is een belangrijke stap voor ons allemaal en een mijlpaal op weg om een van de marktleiders te worden in de Europese markt voor voedsellogistiek.

Alexander Tonn, COO Road Logistics and Managing Director DACHSER Food Logistics

Brummer is een van de oprichters van het European Food Network in 2013, dat zich uitstrekt over 34 Europese landen onder leiding van DACHSER. Dit netwerk biedt fabrikanten, leveranciers en retailers in de food markt toegang tot een ongeëvenaard netwerk voor groupage transporten binnen Europa. De operationele logistieke activiteiten van Brummer bestaan uit meer dan 300 eigen koelwagens, ongeveer 85.000m2 opslagruimte en een e-commerce fulfilment center in Sankt Marienkirchen. In 2023 genereerde Brummer een omzet van ongeveer 128 miljoen euro. Als onderdeel van de overname zijn bijna alle ongeveer 950 medewerkers van de twee locaties dicht bij de grens in Neuburg am Inn, Duitsland, en Sankt Marienkirchen, in de buurt van Schärding, Oostenrijk, overgegaan naar DACHSER.  

De uitgebreide integratie begint nu

"Het afronden van deze overname is een belangrijke stap voor ons allemaal en een mijlpaal op weg om een van de marktleiders te worden in de Europese markt voor voedsellogistiek. Vanaf nu tillen we onze samenwerking met Brummer naar een nieuw niveau”, zegt Alexander Tonn, COO Road Logistics en Managing Director DACHSER Food Logistics ”Met Brummer hebben we een gerenommeerd bedrijf in de voedingsmiddelenlogistiek in huis gehaald dat onze visie op service en kwaliteit absoluut deelt. Maar het echte werk begint nu pas, want we beginnen stap voor stap met de integratie in het DACHSER Food Logistics netwerk,” voegt Tonn toe.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Chloé Bracaval